sailing-dulce.nl

Logboek 2008/2 (Corsica>Malta)

Syracusa (2)

De maan komt op boven Ortigia, de oude vesting van Syracusa
De maan komt op boven Ortigia, de oude vesting van Syracusa

Zondag 17-08-2008

In de koelte van de avond zien we de volle maan langzaam achter de mooie, middeleeuwse paleizen van Ortigia omhoog rijzen (zie foto hiernaast) Er is ook weer vuurwerk. Later die nacht kijken we ademloos hoe de aardschaduw langzaam de maan verduistert. Een imposant schouwspel. Al dagen verstoken van Internet en nieuws (we luisteren weinig naar de radio), waren we de maansverduistering helemaal vergeten. Vergeefs probeerde ik eerder op één van de draadloze netwerken, die ik op de ankerplaats ontvang, in te loggen.

 

De volgende ochtend om half elf roept Ans op de VHF Marina Yachting op. Verrast horen we dat er een plaats voor ons is en dat we kunnen komen. Een halfuur later hebben een mooi plekje aan een binnensteiger, buiten bereik van eventuele swell in de baai bij zuidenwinden. In de haven heerst een gezellige drukte, iets dat ook Lord Byron bevalt. Bedrijvig scharrelt hij door de kooi, die aan het bakboordachterstag hangt en kijkt met zijn schrandere kraaloogjes vergenoegd om zich heen. His Lordship ziet er steeds beter uit. De oude, lelijke staartpennen zijn verdwenen en ervoor in de plaats zijn mooie, nieuwe en helder witte staartveren gegroeid. Ook zijn verdere verenkleedje oogt minder haveloos dan een week terug. Maar zingen doet hij nog niet. Alleen wat gepruttel als hij verbaasd is en een enkele "piep" op het moment dat een van ons naar de fruitschaal reikt, signaal dat hij ook een stukje wil. 

 

We kunnen hier tot zeker maandag 25 augustus blijven liggen en de stad verkennen. Navraag leert dat het met een auto drie uur kost om naar Palermo te rijden, waar we a.s. zaterdag Bas moeten ophalen. Helaas is er geen draadloos netwerk in de haven. Ik loop door de stad en vind vier Internetcafé´s, alle gesloten wegens vakantie. In een vijfde, die wel open is, werk ik een deel van de achterstand op de website bij. Terug naar boven