www.sailing-dulce.nl

Logboek 2018/4 Herfst in Gorcum

Gorinchem (58)

De bomen op het Eind in herfsttooi.
De bomen op het Eind in herfsttooi.

Donderdag 11-10-2018

Orkaan Michael bereikte gisteravond het Amerikaanse vasteland als categorie 4 orkaan. Michael heeft veel mensen overdonderd. Binnen veertig uur groeide hij uit van een tropische storm tot een zware orkaan. Veel mensen namen niet de wijk naar veiliger oorden. Hij liet een spoor van verwoesting en overstromingen na. In de zuidelijke staten Florida en Georgia zitten bijna een half miljoen huishoudens zonder stroom. Er viel één dode door een omgewaaide boom. Windsnelheden oplopend tot 250 kilometer per uur lieten een spoor van vernieling achter. De orkaan trekt nu afgezwakt tot categorie 1 verder noordoostwaarts over Georgia, richting South Carolina.

 

Wij hadden gisteravond een vergadering van onze Vereniging Van Eigenaren (VVE) bij ons in de kamer. We heetten onze nieuwe mede-bewoners Bart & Urmila de G. welkom en de buren van Datema, de nautische boeken- en kaartenwinkel op de hoek. Een gezellige bijeenkomst waarop ook enkele belangrijke besluiten vielen, onder andere om ons te gaan oriiënteren op de afbouw van de gasaansluitingen en het plaatsen van zonnepanelen op het dak.

 

Opnieuw een wonderlijk zachte nazomerdag. We hebben het druk, eerst sport en boodschappen en daarna gaat onze boot in Numansdorp de wal op. het is er goed weer voor. Daarover morgen, want we zullen waarschijnlijk vrij laat thuis komen. Terug naar boven