sailing-dulce.nl

Logboek 2018/3 Terug uit de Scillies

Middelburg (6)

De voorhaven in Middelburg vanaf de voorplecht. De rondvaartboot komt juist langs. Het witte gebouwtje links van het midden is het havenkantoor.
De voorhaven in Middelburg vanaf de voorplecht. De rondvaartboot komt juist langs. Het witte gebouwtje links van het midden is het havenkantoor.

Vrijdag 10-08-2018

Uiteindelijk kwam er gisteravond helemaal geen storm, alleen om half negen harde wind WNW 5 - 6 gedurende een halfuur. Wel veel regen, maar weinig lekkage. Ook in de rest van het land viel het mee. Elders in Europa waren er wel problemen met zware regenval en storm. Vanmorgen worden we wakker bij een helderblauwe hemel met wat wolkenpartijen in het westen. Toch kunnen we nieuwe regenbuien verwachten, soms met onweer en harde wind. En het is koeler, een graad of 20.

 

Nu we ons opmaken voor de terugkeer is er hilarisch nieuws uit Gorcum. Anja Broeken van AD Rivierenland berichtte deze week: 'De gemeente Gorinchem wil de inhuur van externe bureaus drastisch reduceren en veel meer inzetten op de kennis en kunde van de eigen ambtenaren.' Een goede zaak, want het vorige college spendeerde tonnen aan externe adviesbureaus en adviezen waar te zelden iets mee gedaan werd. Hoe gaat het nieuwe college het realiseren? Broeken citeert een woordvoerder: 'Dat vraagt om een cultuuromslag, maar om deze te bewerkstelligen is een deskundige ingehuurd.'

 

Het is vandaag een dag van wolken en zon. De wind komt uit het zuidwesten. Helemaal geen slechte dag. We blijven aan boord en luieren en lezen in de zon. Mijn HBS-vriend Wim T. komt langs op de thee. Vanavond gaan we met hem en zijn vrouw Angelique uit eten. Terug naar boven