sailing-dulce.nl

Logboek 2018/3 Terug uit de Scillies

Oostende (13)

Onze nieuwe ligplaats bij de RNSYC. Eerst konden we niet bij de steiger komen vanwege laagwater.
Onze nieuwe ligplaats bij de RNSYC. Eerst konden we niet bij de steiger komen vanwege laagwater.

Maandag 30-07-2018

Een aangename maandag. Het is weliswaar warm (25 graden), maar overwegend bewolkt met nu en dan wat regendruppels en een verkoelende wind uit het zuiden. 's Ochtends verhuizen we naar een ligplek dieper in de haven (foto hierboven), zodat we niet zo'n last hebben van de wash van passerende scheepvaart. Maar we kunnen aanvankelijk niet naast de steiger komen, omdat het er te ondiep is. Na twintig minuten is het tij voldoende gestegen om de boot naar de steiger te trekken. Voortaan zullen we dus bij laagwater met de kiel in de prut liggen en pas twintig minuten erna af kunnen varen.

     We lopen later door de drukte langs de boulevard. Op zee zijn de drakenjachten bezig met wedstrijden. Onze ochtendkoffie genieten we op een vertrouwd terras aan het Marie-Joséplein. We zaten hier vaak in het voorjaar, toen het nog koud was en de terrasverwarming aanstond. de sfeer in Oostende van nostalgie en vergane chique bevalt ons steeds weer. Anna gaat kledingwinkels langs en ik loop helemaal naar een verafgelegen filiaal van Western Union om onze Engelse ponden in euro's om te wisselen. Als we terugkeren aan boord blijkt Anna twee blousjes te hebben gekocht en in haar beurs nog zo'n 150 UK-ponden ontdekt te hebben. Die mag ze zelf terugwisselen. Ja zeg, nog een keer dat eind lopen!

     Middag lezen in de zon in de kuip, met de bimini weggenomen. We zijn tevreden met ons nieuwe plekje, waar het een stuk rustiger is dan aan de buitensteiger. Anna laat de wasmachine draaien en ik de generator, die we weinig nodig hadden dit jaar, maar die toch af en toe moet lopen. Aan het eind van de middag krijgen we een boot naast ons, juist op het moment dat er een regenbui losbarst. De was aan de lijn is dus weer nat, want ja, dat jacht moet eerst geholpen. Er zijn erger zaken. De lakens gaan in de droger, want het blijft regenen. Terug naar boven