sailing-dulce.nl

Logboek 2018/3 Terug uit de Scillies

St Mary's Harbour, Isles of Scilly (5)

De SC 11, onze buurman, zet het afval van een rijke vangst overboord. Op de a chtegrond de 'Scillonian', de veerboot naar Penzance.
De SC 11, onze buurman, zet het afval van een rijke vangst overboord. Op de a chtegrond de 'Scillonian', de veerboot naar Penzance.

Maandag 09-07-2018

Vandaag houden we een rustdag. 's Ochtends doe ik alleen wat boodschappen aan de wal met het bijbootje en breng het vuil weg (foto hier). De rest van de dag is gewijd aan lezen en luieren.  Jachten komen en gaan. Het is opnieuw onbewolkt en zeer zonnig. De bimini geeft schaduw. De wind is nog steeds noordoost Bf 3 - 4. Wat gebeurt er allemaal? Een buikige man met een buikig motorjacht en een tierende en buikige echtgenote ankeren midden in de haveninvaart, tot de havenmeester hem wegstuurt. Daarna haken ze verderop aan een mooring aan, er komt een ander buikig motorjacht naast liggen, tot ze een uur later alletwee met veel vaart en misbaar wegvaren. 's Middags legt een een Duits zusterschip van onze Dulce aan. Mogelijk beginnen we morgen aaan de terugweg, mogelijk woensdag. Op ons gemak. Ondertussen ontstaat er een kabinetscrisis in Londen over de gematigde Brexit die Theresa May wil. Die wordt door de opgestapte Boris Johnson 'een opgepoetste drol' genoemd. Persoonlijk denk ik dat Boris er zelf één is. Terug naar boven