sailing-dulce.nl

Logboek 2018/3 Terug uit de Scillies

St Mary's Harbour, Isles of Scilly (3)

Gezicht op St Mary's Harbour vanaf The Garrison Walls. Dulce in de rode ovaal.
Gezicht op St Mary's Harbour vanaf The Garrison Walls. Dulce in de rode ovaal.

Zaterdag 07-07-2018

Gisteravond keken we naar een razend spannende WK-wedstrijd: België tegen Brazilië. De Belgen wonnen, Brazilië is eruit. Wel veel vuil spel.

     Rustige nacht. De ankerplaats ligt vol, maar vanochtend vertrekken een aantal boten en er komen nieuwe bij. We krijgen een heerlijk zonnige dag met temperaturen rond de 23 graden en weinig wind uit NO. Ergens boven ons heerst een nieuw hogedrukgebied en dat schijnt een tijd te blijven aarzelen. Niet te geloven hoe we het nu treffen met het weer. We varen rond half elf met de dinghy (motortje start meteen) naar de wal voor een wandeling rond The Garrison Walls, het uitgestrekte fort ten westen van Hugh Town. De Scillies, liggend aan de noordzijde van de invaart van het Engels Kanaal, werden al halverwege de 16e eeuw gemilitariseerd. Dat bleven ze tot en met WO II, toen vanaf het vliegveldje naast onze ankerbaai vliegtuigen de Duitse U-boten op de korrel namen.

     De uitzichten vanaf de fortheuvel zijn ongewoon mooi. Welk een paradijs! We zien onze Dulce vreedzaam aan zijn boeitje liggen (foto hierboven). Nog hogerop gelopen zien we de eilandjes uitgezaaid liggen over een azuurblauwe zee. Opnieuw wanen we ons terug in Griekenland. Overal zie je wonderschoon bloeiende planten en struiken: hortensia, agapanthus, vele soorten vetplanten, ik weet niet wat. Er zijn honderden soorten insecten en één kleine vaalbruine vlindersoort. De vestingwallen hebben driehoekige redans, geschutstellingen van waaruit men kruisvuur kon geven om de opvarenden van aanvallende schepen in verwarring te brengen. Doortrapt en effectief. Nu zijn het romantische plekken met schitterende uitzichten over de verschillende sounds die tussen eilanden van elkaar scheiden. Op de terugweg zien we het mooie zandstrand Porthcressa, aan de zuidzijde van het plaatsje. Er liggen zeker tien jachten voor anker. Hier een drietal foto's van de wandeling.

     Terug in Hugh Street (wie is die Hugh toch?) bezoeken we de supermarkt, die verrassend ruim gesorteerd is. Hebben we in Falmouth allemaal voorraden aan boord gehaald, blijkt het helemaal niet nodig. Enfin, het komt wel op. Op het havenkantoor halen we folders. Morgen willen we met een veerbootje naar Tresco, een ander eiland. En vanavond lekker aan de wal uit eten.

 

Wat iedereen met enig benul al dacht: Noord-Korea voelt niets voor "eenzijdige denuclearisatie". Het wil zijn kernwapens alleen opgeven als de Verenigde Staten hetzelfde doen, heeft het communistische land laten weten in een verklaring. De top van Trump en Kim is al snel uitgelopen op een fiasco. Wat gaat de impulsieve president nu doen? 'Little Rocket Man' een lesje geven? Terug naar boven