www.sailing-dulce.nl

Logboek 2009/2 (Çanakkale> Odessa>Kreta)

Áyios Nikólaos (10)

Ammos Beach, het strandje direct naast onze kade waar we sinds kort iedere ochtend zwemmen
Ammos Beach, het strandje direct naast onze kade waar we sinds kort iedere ochtend zwemmen

Woensdag 21-10-2009

Op de website van NRC/Handelsblad lees ik gisteravond dat Ernst Jansen Steur zijn spijt betuigt aan de patiënten die hij verkeerd heeft behandeld. Daar is hij niet vroeg mee. Waarom nu pas? Zou hij pas nu beseffen wat hij aangericht heeft? Of adviseerde zijn advokaat het?

 

Ik betreur dat meer dan mijn persoonlijke neergang. Het is afschuwelijk wat mij is overkomen, ellendig, maar het is niets vergeleken met wat ik patiënten heb aangedaan",

 

zegt hij. Natuurlijk. Keurig. Maar die persoonlijke neergang, die hij zich na zijn gedwongen vertrek uit MST had kunnen besparen, hoe gaat hij daarmee om? Zijn leven valt nu samen te vatten als een volledige mislukking. Een reddeloze, niet meer uit te vlakken mislukking. Een schlemiel. Het minste is nog dat hij niet eens meer neuroloog is, zelfs geen arts meer. Een titel waar je jaren voor gestudeerd hebt, waarmee je je leven inhoud en betekenis gaf, nu gedwongen om schaamtelijk af te leggen. Wie kan je nog in de ogen kijken? Je voormalige collega´s? Je medestudenten van tijdens je studie? De mensen bij je in de straat? Je vrouw? Je kinderen? Hoe gaat hij daarmee om? Zelfs zijn (late) spijtbetuiging wordt niet geloofd. "Krokodillentranen!", sneert letselschadeadvokaat Yme Drost vanochtend al in Tubantia. En dat is nog niet eens het ergste. Hoe kijk je jezelf in de ogen? Zou hij zichzelf nog steeds een genie vinden? Je weet het maar nooit.

 

Vandaag een zonnige en nogal winderige dag (NW 6) Na het dagelijkse zwemmen op het naastgelegen Ammos Beach (foto hierboven) rijden we op de scooter naar de Carrefour supermarkt in de A. Papandreou straat, de uitvalsweg naar de hoofdstad Iraklion (63 kilometer hiervandaan) Daarna leveren we de scooters in bij Manolis in de Martiou straat ("We rent bikes") We hebben hem verteld dat we hier overwinteren en daarom rekende hij een schappelijke prijs; nu versiert hij voor ons een goedkope huurauto om a.s. vrijdagavond Ans´dochter Tessa van het vliegveld in Iraklion te halen. Manolis´zoon heeft een traditioneel Kretenzisch restaurant vlakbij de haven aan de boulevard, Mouragio geheten. In tegenstelling tot veel andere etablissementen in de stad zijn ze niet gesloten na 1 november. Integendeel, vanaf die datum is er iedere zaterdagavond live bouzouki muziek. Goed om te weten! We drinken koffie bij Café Astería en zitten een uurtje op ons gemak te kijken naar alle mensen die voorbij komen. Dat verveelt niet gauw.

 

Vanmiddag vraag ik per e-mail onze huisarts in Gorcum of we in november de jaarlijkse griepvaccinatie kunnen halen én eentje tegen de Mexicaanse griep. Tussen beide moeten drie weken zitten en dat zou nét kunnen. Terug naar boven