sailing-dulce.nl

Gastenboek

886 berichten, 89 pagina's 
«  50  51  52  53  54  » 
16-01-2012
Geplaatst door:
gorinchem, hoeksewaard, kunst

Geachte fam Zijlstra,
Met genoegen heb ik enige pagina's van uw weblog gelezen. Ik woon, wandel en sport veel in Gorinchem, heb kantoor in Almkerk, een boerderij in Strijen en zo in de loop der jaren vele plaatsen geweest waar u ook geweest bent. Mocht u zin hebben in een wandeling 's avonds?

09-01-2012
Geplaatst door:

Hoi Tom en Ans,
Fijn te lezen dat jullie goed zijn aangekomen.
En nog wel vele uren eerder dan verwacht!
Veel plezier in Hurghada
Tot volgende week onderdag

Wiger( en Arina )

01-01-2012
Geplaatst door:
Beste wensen

Beste wensen en een goede vaart.

Een trouwe lezer.
Frans de Bloois SY. "Spyros" (Nicholson 31).

31-12-2011
Geplaatst door:
beste wensen

xx

31-12-2011
Geplaatst door:
2012

Hallo Tom en Ans,
Ook voor jullie een spetterende jaarwisseling en een voorspoedig 2012 toegewenst.

16-12-2011
Geplaatst door: Tom
Vleugelsysteem ziekenhuis

Hallo Mien!
Leuk dat je reageert. Ik vermoed dat je gelijk hebt. Zoals het in de krant staat, heb ik het gezegd. Waarschijnlijk speelde het geheugen me parten. Wat ik me zelf ervan herinner is dat we in de jaren '80 herhaaldelijk bezig waren om de beddencapaciteiten voor ieder specialisme vast te stellen. Ik meende in die context dat we het vleugelsysteem toen hadden afgeschaft. Ook in die tijd kwam het steeds weer aan de orde. Ondermeer toen in 1988 de 'Leerdamse bedden' overkwamen. Dan moesten we ons ieder keer de zogenaamde 'Christelijke Stichting' van het lijf houden, die het vleugelsysteem weer wilde invoeren. Ook ontstonden er in die tijd conflicten rond euthanasie, abortus en de aanstelling van een vrouwelijke dominee (die er nog altijd is) De benaming 'vagevuur' voor de hal en het trappenhuis tussen beide vleugels in de oudbouw herinner ik me ook goed.
Vriendelijke groet,
Tom

16-12-2011
Geplaatst door:
artikel in de Stad Gorinchem

De verpleegafdelingen chirurgie en intern waren in het oude ziekenhuis Pr. Beatrix inderdaad in twee vleugels verdeeld. Geheten Intern Lang - Intern Vierkant en Chirurgie Lang - Chirurgie Vierkant. Destijds was dat verdeeld in de kerken en de burgerlijke overheid. De naamgeving is blijven bestaan tot aan de afbraak van dit ziekenhuis. Toen ik echter in 1978 in dienst kwam bestond alleen de benaming, maar niet meer het gebruik alszodanig. Het was voor 1978 allang afgeschaft. Eén van de oudere specialisten noemde het tussendeel, de hall met het trappenhuis en de lift altijd gekscherend: het vagevuur of de hel. Misschien verkeerd weergegeven in de krant?

10-12-2011
Geplaatst door: Tom
Geen tjalk

Je hebt gelijk, Herman. Het is geen tjalk maar een oude motor. Ik ga jet verbeteren. Geen maaltje, derhalve. Groet, Tom

09-12-2011
Geplaatst door:
tjalk

Met Gods Zegen is het niet onaardige scheepje op de heden geplaatste foto misschien wel een Luxe Motor. Geen onbelangrijk detail voor de trotse bezitter waarschijnlijk. Mocht ik me vergissen, kook ik een mooi maaltje mosselen voor jullie.

21-11-2011
Geplaatst door:
Hurghada

Net terug van Egypte o.a. Hurghada waar uw boot (met een klein laagje zand op dek) er verder goed bij ligt. Geen zorg dus! Vermoedelijk staat ie zelfs ergens op mijn fotokaartje.