sailing-dulce.nl

Gastenboek

888 berichten, 89 pagina's 
«  » 
07-10-2016
Geplaatst door:
Henk

Beste Tom,
Dank voor het delen van je herinneringen aan Henk. Ik heb met hem vanaf de oprichting van het blad in de redactie van Zeilen gezeten, en hoewel we elkaar daarna vrijwel uit het oog verloren, zijn mijn gedachten sinds het bericht van zijn dood bij hem, bij Yvonne en bij de fantastische tijd die we beleefden.
Flip

06-10-2016
Geplaatst door:
vandaag

Ontroerend verslag vandaag Tom. Mooie woorden. Gecondoleerd en sterkte.

02-10-2016
Geplaatst door: Jan

Zag vandaag de Dulce liggen aan het Hanzekof in ZC'37, de haven waar ik 25 jaar heb gelegen. Fraaie plek om de stad te bekijken, vroeger was de lelijke hoogbouw recht voor je er niet, de IJssel af links wat industrie en ter rechter hand Friese rietvelden en weiland.das war einmal.

27-09-2016
Geplaatst door:
12,5 jaar

Ans en tom, van harte gefeliciteerd met jullie 12,5 jarig huwelijk en nog vele jaren! Die andere 12,5 lijkt me haalbaar, doe jullie best,
Grtn. Cees streefkerk

20-09-2016
Geplaatst door:
Utrechtse Muurkrant

Dag Annemarij,
Dank voor je berichtje. Als je die periode zelf hebt meegemaakt, dan moet je zeker mijn romancyclus 'Soms priemt een lichtstraal' (3 delen) eens lezen. Alles komt erin voor, ook de Muurkrant en de neergang ervan. Als je het wilt, moet je me je adres even mailen (tomzijlstra@cs.com), dan laat ik hem opsturen.
Groet, Tom Zijlstra

19-09-2016
Geplaatst door: Anton

Weer eens wat logboekverhalen van je gelezen Tom. Leuk.

19-09-2016
Geplaatst door: Annemarij
Utrecht in de zeventiger jaren

Leuk om je blog te lezen over Utrecht in de jaren 70. Ik liep hier toevallig tegen aan bij het surfen. Er gebeurde in Utrecht toen veel: naast de Muurkrant, waar ik zelf ook een tijdje rondgelopen mee heb, had je Kabouters, Anti-Vietnam comité, Comité Stop de Chloortrein, en veel politieke partijen. Je had groot gelijk om voor je studie te kiezen. De Muurkrant was een tijdelijk, maar broodnodig communicatiemiddel. De gevestigde kranten oa Utrechts Nieuwsblad schreven nauwelijks of niets over zaken die binnen de gemeente en de universiteit fout gingen. Toen het middel zijn meeste nut had bewezen, is de krant, door interne, grote ruzies ten onder gegaan. En dat was toch jammer. David heeft zich nog een tijdje met de Kleine Aarde bezig gehouden, maar door oa nare, persoonlijke omstandigheden begin 2015 overleden. Henk V is een tijd docent aan de School voor Journalistiek geweest, maar moest daar door zijn persoonlijkheid en gedrag weg en is nu gepensioneerd. Ik heb veel geleerd tijdens mijn redactiedagen zowel in positieve (vrije communicatie en zien hoe politieke en bestuurlijke netwerken opereren) als in negatieve (kritische geluiden binnen de groep werden niet gewaardeerd en vrouwen niet door iedereen als volwaardig beschouwd) zin. Veel plezier met jullie verdere zeiltochten

18-09-2016
Geplaatst door: Jan
Zeesluis

Er lezen vele engelen mee en soms een duiveltje, zo komt het meestal goed.Mijn boot steekt 2.06 en ik lig in Lemmer, nooit eens even de stad in, via grote sluis is me teveel gedoe, maar zeilt wel als een scheermes.

18-09-2016
Geplaatst door:
Drempel oude zeesluis Lemmer

Het klopt, Jan. Ik heb het de brugwachter gevraagd: 1.85 - 1.90 meter. Hij adviseert me de grote sluis van Tacozijl. Dank!
Tom.

16-09-2016
Geplaatst door: Jan
Diepgang

De Zijlroede komt uit op de oude zeesluis. Ik heb altijd begrepen dat je daar niet dieper mag steken dan 1.85, anders raak je de onderkant van de sluisdeurpost. Alternatief is een stukje terug door de PM sluis