sailing-dulce.nl

Gastenboek

953 berichten, 96 pagina's 
«  25  26  27  28  29  » 
11-12-2014
Geplaatst door: cees
mensheid

hallo tom,
bedankt voor je reactie. toch nog even wat opmerkingen:
1. je verwart realiteitszin met cynisme, ook ik maak me zorgen over wat er allemaal zo maar met ons zou kunnen gebeuren, opwarming, meteoriet-inslagen, resistente virussen, zonnevlam etc. ik kom echter tot de conclusie dat dit weinig zin heeft, het ijskoude universum heeft misschien een of geen van deze rampen voor ons nietige mensjes in petto. wij staan hiertegenover in ieder geval machteloos.
2. de dinosaurussen leefden tenminste nog 160 miljoen jaar, echte bofkonten dus, dat moeten wij nog maar afwachten of we dat halen. ze hielden ook veel van hun kinderen als ik de films van spielberg mag geloven, maar het hielp ze niet.
3. de opmerkingen "achteroverleunen", "na ons de zondvloed mentaliteit", " je verstand gebruiken" vind ik ongepast, als ze worden gemaakt door iemand die zelf over een auto en een polyester zeilboot met dieselmotor beschikt.

10-12-2014
Geplaatst door: Tom
Uitsterven van de mensheid

Hallo Cees en Peter, ik heb zojuist op jullie stellingname gereageerd: blogpost 10-12-2014. Groet, Tom

09-12-2014
Geplaatst door: cees
mensheid

als het inderdaad binnenkort afloopt met de mensheid, wat wij vrezen, dan is heeft moeder natuur alleen het zoveelste evolutie-experiment gecreeerd en dat is dan voor de zoveelste keer in een massa-extinctie geeindigd. als de kleine zoogdieren het wel overleven kan het hele evolutie-circus weer opnieuw beginnen en zijn er over een paar miljoen jaar misschien opnieuw weer mensen. hopelijk doen die het dan beter.

09-12-2014
Geplaatst door: Peter
klimaat en mensheid

Helemaal met je eens Cees. zijn wij nu zo belangrijk ? Ik denk het niet. Uiteidelijk zullen we onszelf omleggen. is het niet door vervuiling, dan is het wel door oorlogen. De natuur zal zich dan wel weer herstellen, en kunnen we gewoon weer van voor af aan beginnen

07-12-2014
Geplaatst door: Tom
Uitsterven

Tsss....Cees. Heb je geen kinderen?

06-12-2014
Geplaatst door: cees
klimaat en mensheid

ach, misschien sterft de mensheid inderdaad wel uit binnen 150-200 jaar, de dinosaurussen zijn ooit ook uitgestorven. is het uitsterven van de mensheid erger dan dat van de dinosaurussen en zo ja, waarom?

21-11-2014
Geplaatst door: Ed Knake
Foto Lingehaven

Dag Tom, fraaie foto van de schitterende Lingehaven. Voor de juiste datering is ook de inrichting van het terras belangrijk. Dat lijkt me al een jaartje of twee oud.

20-11-2014
Geplaatst door: Tom
Opwarming van het klimaat

ĄDe invloed van de mens op klimaatverandering staat glashelder vast. De gevolgen worden wereldwijd scherper zichtbaar. De prognoses daarover zijn toenemend ernstig. En nog steeds is er een mogelijkheid om de risicoís binnen de perken te houden. Maar naarmate we daar langer mee wachten wordt dat wel snel duurder.Ē Dit citaat is van Leo Meyer, mede-auteur van het nieuwste klimaatrapport van het IPCC. Dit is harde wetenschap, Peter!

15-11-2014
Geplaatst door: Peter
Klimaat

Beste Tom
Je zal gerust wel gelijk hebben. Maar de themperatuur zoals wij die kennen zit tussen de -276 ( absolute min punt ) en 15,5×106 Kelvin( kern van de zon volgens wikipedia ). Wij zitten ergens tussen de min 40 en plus 40 graden Celcius op onze aardbol, en dan kan het wel eens fluctueren. De aarde is ietsepietsie warmer geworden. En het kan maar zo zijn de de scheet die mijn oma in 1923 liet met de juiste toevaligheden in 2080 een storm veroorzaakt, of laat ik me nu weer meeslepen 
Zelf denk ik dat de aarde naar de knoppen gaat door over bevolking, misschien nog wel eerder dan dat de opwarming dat zou doen. We leven hutje mutje op elkaar, en zijn dus erg gevoelig geworden voor epidimieën, iritaties, geloofs fanaten ( islam, Katholieken, noem ze allemaal maar op ) en oorlog.
Het was voor de rest niet zulk lekker weer vandaag, maar ik geniet er nog steeds van. Nu kan het nog.
Groeten

14-11-2014
Geplaatst door: Peter

Ja Ger, soms heb je een verschil van mening. Maar dat is dan ook wel weer een mooi moment om je eigen mening weer eens tegen het licht te houden.