sailing-dulce.nl

Gastenboek

953 berichten, 96 pagina's 
«  21  22  23  24  25  » 
29-07-2015
Geplaatst door: H. Bakema
Aanleggen

Hallo Tom en Ans,

Waarom niet eerst de achterzijde vast maken. Heb je altijd controle over het schip en geen gedoe met middenbolder enzo. Gewoon eens proberen, werkt perfect.

Groet,
Henk

23-07-2015
Geplaatst door: Tom
Anton Wachter

Beste sailorman, het lijkt alleen maar zo. De lezer oordele zelf. De tekst is overigens niet van mij maar van de uitgever. Wat vind je er trouwens zelf van? (je teskt werd per ongeluk gewist) Groet, Tom

17-07-2015
Geplaatst door: Huib
Libelle

Ha Tom! Een 'Libelle' aan boord! Dat moet Ans gelukkig stemmen. Helaas is het insect dat op jouw lijntje zat een libel. Zo te zien een paardenbijter, maar dat is voer voor de echte deskundigen.

15-07-2015
Geplaatst door: jan

Niet zo geprikkeld Tom (dat zie ik hier vaker) , gewoon semantiek.

15-07-2015
Geplaatst door: Tom
Bf 6

Flinke vent ben jij, anonieme Jan. Voor ons is Bf 6 hard genoeg.

13-07-2015
Geplaatst door: jan

Harde wind is Bf 7

13-07-2015
Geplaatst door: Tom
Fermi's paradox

Precies, Gert. Het universum is 13,8 miljard jaar oud. Het eerste leven op aarde ontstond 'pas' 4 miljard jaar geleden. De ruimtevaart op aarde is er pas vijftig jaar. Er zijn zeeën van tijd geweest voor buitenaardse bezoekers van het zonnestelsel vóór de mensheid ontstond en - niet onwaarschijnlijk - zullen er ook zeeën van tijd zijn voor dergelijke bezoekers nadat de mensheid is uitgestorven. Beschavingen komen, pieken en gaan, inderdaad.
Groet, Tom

13-07-2015
Geplaatst door: Gert Reedijk
Fermi paradox

Waarom is het statistisch bijna onmogelijk dat er geen buitenaards leven is en vinden we het desondanks niet?
Ik las daarover onlangs een interessante beschouwing. Niet de oneindigheid van het heelal in ruimte, maar die in tijd werd aangevoerd. Er zijn wel degelijk overal levensvormen ontstaan. Maar na enige bloeitijd zijn ze ook weer uitgestorven volgens deze gedachte. Paaseiland is daarvan op aarde een voorbeeld. Een ontwikkelde beschaving, maar toen er westerlingen kwamen uitgestorven. Overbevolk en/of alle middelen van bestaan uitgeput. Beschavingen als vallende sterren dus. Je ziet ze maar heel even.
Niet voor niets ontstaan zulke theorieën in onze tijd van overbevolking en crisis.
Groet, Gert.

26-06-2015
Geplaatst door: Tom
St Gilles Croix de Vie

Hallo Gert,
We hebben ernaar gekeken, maar dat haventje kwam qua tij niet uit. Het is erg ondiep, dus luistert het nauw.
Groet, Tom

14-06-2015
Geplaatst door: Gert Reedijk
suggestie

Las over je vertrek uit Santander.
Als je dit leest ben je veilig aangekomen in Île-de-Re hoop ik.
Een dagtochtje NW daarvandaan ligt St Gilles Croix de Vie. Dat is de geboorteplaats van onze Breeze. De streek daar zindert van de Bénéteau fabrieken. Voor de Cyclade serie waren er drie hallen gebouwd die ik een dag lang heb bezocht. Alles was nieuw toen en ons schip had bouwnummer 2. In mei 2006 ging ze hier te water. Anjès en ik hebben daar heel wat voetstappen liggen. Een heel leuk plaatsje. Mocht je er een stop maken, bezoek dan restaurant Epicerie.
Overigens was mijn oversteek in omgekeerde richting heftig. Drie etmalen tegen ZW wind liggen stampen met Beaufort 6 voor we uitgeput Viveiro binnenliepen. Maar wel met een bemanning van vier aan boord.
Groet, Gert