sailing-dulce.nl

Logboek 2018/2 Naar de Scillies

Hellegateiland (2)

Maandag 07-05-2018

We genieten van onze rustige idylle. Gisteravond was het volledig windstil. Toen maakte ik de foto hierboven; het was tegen tien uur. De hemel was helder. Laag in het westen schitterde later een ster vlak boven het bos. Kleur richting blauw, dus mogelijk de planeet Venus. Vroeger had ik een sterrenkijker, maar die is bij mijn laatste scheiding spoorloos verdwenen. Achter het bos bromt het verkeer van A29/A59.

     Vannacht was het niet meer koud. We staan op en begroeten dezelfde wolkenloze hemel als gisteren en daarvoor. Het wordt nog een slag warmer: 27 graden. We liggen nu nog maar met een paar boten aan het remmingwerk. Ook komt er niet veel verkeer langs van en naar de sluis. De mensen zijn weer aan het werk, hoewel ik geloof dat ze in Amsterdam bij Floor nog vakantie hebben. Vanmorgen is de capaciteit van de service-accu's gezakt naar 93%.

 

Hie ziet de dag eruit? We lezen voornamelijk. In het boek over het maken van de atoombom lees ik de ontdekking in 1920 van de waterstoffusie, de basis voor zowel de waterstofbom als van kernfusie. Boeiend. Eind van de middag maken we een wandeling naar de zuidzijde van de sluis (foto hier). Een groep jonge ganzen bevalt het niks. Tja, de wereld wordt steeds voller, we leven dichter op elkaar. Daarbij vermijden we we'l zorgvuldig ieder contact met lange grassen en struiken, uit angst voor teken. Die zijn er ook steeds meer. Het loopt goed af. De zonnepanelen laden gedurende de dag met 7Amp. Nu zijn de accu's weer voor 99% vol. Morgen aan de overkant de wal op, om half elf. Terug naar boven