sailing-dulce.nl

Logboek 2018/2 Naar de Scillies

Numansdorp

Zaterdag 05-05-2018

Weinig verandering ten opzichte van maart 2018 in de update over april van de gemiddelde wereldtemperatuur in de lagere atmosfeer, gemeten door satellieten: een plus van 0,21 graden Celsius. Sinds 2012 is hij niet meer onder het gemiddelde geweest van de periode 1981 - 2010.

 

Het is iedere dag 's ochtends minder koud. Kacheltje dus slechts kort voor het opstaan aan. We begroeten als we boven aan dek komen opnieuw een stralende zon in een wolkenloze hemel. We boffen maar. Ik haal vers brood en na het ontbijt loop ik langs bij Yachting Willemstad, de haast legendarische scheepsartikelenzaak op de kade, om er nieuwe rolletjes papier voor onze barograaf te bestellen. Te laat had ik door dat ik er geen meer had. Na de koffie op het terras van Het Wapen nemen we afscheid van onze aardige buren van de catamaran 'Zilt', die in de Middellandse Zee gaan charteren. Je kunt hun aanbod en hun boot hier zien.

 

Om half twaalf steken we over naar Marina Numansdorp. De wind is Noordoost Bf 2-3. Nog voor twaalf uur leggen we aan op de H-steiger. We pakken het autootje en zijn rond half twee in Gorcum. Grappig, Wiger & Arina laden juist hun auto vol voor hun vertrek morgen naar het Spaanse Mazagon, waar hun boot op de wal staat. We nemen opnieuw afscheid, gaan ons huis binnen, verbinden ons alarm met de centrale (hadden we per ongeluk uitgezet), pakken wat laatste zaken in en rijden naar Anna's dochter Tessa voor de verjaardag van Vajèn. Daar is de hele familie plus vrienden over de vloer en in de tuin. Heel gezellig, maar wat een drukte. Hier 4 foto's, vooral een mooie van de jarige (die 6 wordt).

     Om een uur of vijf rijden we terug naar de boot in Numansdorp. Morgen voor een paar dagen weg, waarschijnlijk naar het remmingswerk aan de noordzijde van de Volkeraksluis. Dinsdag even de wal op.

 

Verbaasd lees ik dat ver bij de dodenherdenking op de Dam in Amsterdam iemand is gearresteerd, die een bord droeg met tekst 'Churchill Massamoordenaar!' Wat vreemd en in mijn ogen onterecht. Je mag terugdenken aan het geallieerde bombardement van de Duitse stad Dresden half februari 1945, toen de Duitsers allang verslagen waren en dat tot niets diende. Er kwamen 25.000 mensen om. Waarom mag iemand daar geen aandacht voor vragen tijdens de dodenherdenking? Waar is de vrijheid van meningsuiting?  Terug naar boven