sailing-dulce.nl

Logboek 2008/1 (Lagos>Corsica)

Ajaccio (3)

In Ajaccio. We liggen in een 'jachthaven' ingesloten tussen twee motorbarrels. Het alternatief aan de buitenkant is veel onrustiger.
In Ajaccio. We liggen in een 'jachthaven' ingesloten tussen twee motorbarrels. Het alternatief aan de buitenkant is veel onrustiger.

Maandag 23-06-2008

Gisteravond mijn dochter Floor aan de lijn. Ze arriveert over een week op maandagochtend half acht met de veerboot uit Marseille. De Corsicaanse asperges zijn van een uitstekende kwaliteit en smaken heerlijk met de ham, de hardgekookte eieren en nootmuskaat.

 

Het is vandaag alweer warmer dan gisteren: ruim boven de 30° Af en toe komen we binnen- en buitenboord hardnekkige roetvlekken tegen, vermoedelijk afkomstig van de schoorstenen van de af- en aan varende veerboten. We verwonderen ons al dagen over de bewoners van de beide barrels van motorboten ter weerszijden. Het zijn typische Stiefbeen & Zoon types, mensen die kennelijk al jaren bezig zijn van alles aan boord te verzamelen dat misschien ooit bruikbaar kan zijn voor het jarenlange, nooit vorderende project om hun aftandse schepen op te knappen (zie foto boven en hier) Overigens erg aardige mensen, als je een paar dagen naast ze ligt. Opnieuw verdiep ik me in lectuur over Corsica, teneinde na te gaan welke lokaties interessant zijn voor excursies aan de wal. Die kom je in de komende verslagen wel tegen. Op het havenkantoor denkt men dat we nog wel een nacht kunnen blijven, ze weten niet of de eigenaar van de ligplaats terugkomt. Als dat zo is, dan moeten we naar buiten verkassen waar een steiger langs de havendam is gemaakt. Daar lig je erg onrustig. Ans slaat nieuwe voorraden in bij de grote Super U verderop en ik werk in een Internet-café de website bij. Morgen hopen we verder te varen, allereerst naar Cargèse. Terug naar boven